Головна

 
Четвер, 28.03.2024, 20:38



Ви увійшли як Гість | Група "Гості" | RSS
Головна
Увага! Діє урядова телефона «гаряча» лінія 0-800-507-309 „Гарячя лінія” з питань Пенсійної реформи 0-800-500-392 та в м.Шахтарську - 095-200-40-44!
Меню сайту

Наше опитування
Подобається Вам наш портал?
Всього відповідей: 30

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Курсы наличного обмена на сегодня
Головна » 2013 » Листопад » 11 » Наталія Королевська: Мінсоцполітики запропонувало пакет антикризових заходів щодо прискорення погашення боргів із заробітної плати
09:50
Наталія Королевська: Мінсоцполітики запропонувало пакет антикризових заходів щодо прискорення погашення боргів із заробітної плати
«Мінсоцполітики запропонувало пакет антикризових заходів щодо прискорення погашення боргів із заробітної плати до кінця поточного року. Пакет передбачає затвердження Урядом окремого розпорядження, який передбачає низку заходів щодо підвищення платіжної дисципліни на підприємствах усіх форм власності, виявлення та усунення причин несвоєчасної виплати заробітної плати, а також посилення контролю за своєчасною виплатою заробітної плати», - сказала Наталія Королевська.
Крім того, вона нагадала, що 9 жовтня Уряд вже виділив місцевим бюджетам 2,1 млрд. грн. для своєчасної виплати заробітної плати працівникам бюджетних установ, які фінансуються за рахунок коштів місцевих бюджетів. Також підготовлено пропозиції щодо створення гарантійної установи, яка дозволить вирішити питання боргів підприємств-банкрутів.
«Міністерство очікує від центральних та місцевих органів влади максимально об’єктивну інформацію по заборгованості. Тільки так можна оцінити реальну ситуацію та вжити ефективних заходів. В останнє попереджаю, що при виявленні прихованої заборгованості із зарплати будуть вживатися жорсткі заходи», - сказала Наталія Королевська.
За її словами, Мінсоцполітики здійснює моніторинг на підставі матеріалів, які подають центральні та регіональні органи виконавчої влади. Вона звернулася до кожного учасника наради і пояснила, що ті, хто подають викривлену інформацію, формують приховану заборгованість, по суті блокують можливість вчасно зреагувати на проблему.
«Вимагаю негайно припинити подібну практику. Проблеми, якщо вони є, рано чи пізно все рівно проявляться. Але тоді вже буде пізно», - сказала вона.
Наталія Королевська також закликала учасників наради з максимальною відповідальністю підійти до погашення боргів із заробітної плати. Вона наголосила на тому, що кожний керівник, кожна посадова особа повинна зробити все для захисту трудових прав людей.
Довідково
За оперативними даними, порівняно з березнем місяцем 2013 р. борги державних підприємств скоротилися на 25%, борги комунальних зменшилися на 15%.
Борги у приватному та корпоративному секторі зросли на 11%. Сьогодні вони складають 600 млн. грн. На цей сектор припадає левова частка нових боргів.
Найбільша сума нової заборгованості була допущена:
в авіакомпанії „Аеросвіт” – 149,8 млн. грн.;
в КП „Київпастранс” та його структурних підрозділах – 26,5 млн. грн.

Станом на 4 листопада ц. р. кількість підприємств, які мали заборгованість, у порівнянні з початком року зменшилася на 574 підприємства.
Переглядів: 1466 | Додав: trud | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
СТРІЧКА НОВИН

ВАЖЛИВО

Образец искового заявления по вопросу выплаты задолженности по заработной плате

Регіональна угода на 2011-2012р.

Решение исполкома  Шахтерского городского совета от 20.04.2011г. №175 «Об организации исполнения Регионального соглашения  в г.Шахтерске» и план график исполнения Регионального соглашения



Праздники сегодня
Увага! Інформація, розташована на даному сайті, призначена виключно для приватного використання в освітніх цілях і не може бути
завантажена/перенесена на інший комп'ютер. Ні власник сайту, ні хостинг-провайдер, ні будь-які інші фізичні або юридичні особи не
можуть нести жоден відповідальності за будь-яке використання матеріалів даного сайту. Зайшовши на сайт, Ви, як користувач, тим самим
підтверджуєте повну і беззастережну згоду зі всіма умовами використання.
Copyright MyCorp © 2024