Головна

 
П`ятниця, 29.03.2024, 11:23



Ви увійшли як Гість | Група "Гості" | RSS
Головна
Увага! Діє урядова телефона «гаряча» лінія 0-800-507-309 „Гарячя лінія” з питань Пенсійної реформи 0-800-500-392 та в м.Шахтарську - 095-200-40-44!
Меню сайту

Наше опитування
Подобається Вам наш портал?
Всього відповідей: 30

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Курсы наличного обмена на сегодня
Головна » 2013 » Квітень » 1 » Про хід виконання Державної цільової соціальної програми подолання та запобігання бідності на період до 2015 року в м. Шахтарську
10:54
Про хід виконання Державної цільової соціальної програми подолання та запобігання бідності на період до 2015 року в м. Шахтарську

Інформація

«Про хід виконання Державної цільової соціальної програми подолання та запобігання бідності на період до 2015 року в м. Шахтарську»

 Заходи по виконанню Державної цільової соціальної програми подолання та запобігання бідності на період до 2015 року (далі Державної програми), на виконання  постанови Кабінету Міністрів України від 31.08.2011 № 1057 «Про затвердження Державної цільової соціальної програми подолання та запобігання бідності на період до 2015 року», затверджені рішенням виконавчого комітету Шахтарської міської ради від 18.01.2012 №14. Мета заходів - зменшення кількості бідного населення серед працюючих, сімей з дітьми, особливо багатодітних, дітей-сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування, безпритульних дітей, безробітних, інвалідів, пенсіонерів, бездомних осіб та запобігання хронічній бідності.

Заходи Державної програми спрямовані на впровадження ефективного механізму  взаємодії органів виконавчої влади, установ, закладів та служб, причетних до подолання та запобігання бідності; покращення якості надання  послуг; сприяння профілактиці поширення бездомності та інфекційних захворювань, створенню умов для подальшого самостійного розв'язання життєвих проблем громадян та з метою визначення  основних  напрямів  роботи щодо створення системи  реінтеграції бездомних  громадян та соціальної адаптації осіб.

В минулому році всі передбачені заходи виконувались відповідними виконавцями.

Головним показником добробуту населення - є розмір заробітної плати та своєчасність її виплати. Якщо говорити про заборгованість із заробітної плати в місті, то за останній  рокі вона зменшилась на 5,6 млн. грн., з 13 млн. 366 тис. грн. до 7 млн. 803 тис. грн.

Середньомісячна заробітна плата штатного працівника за 2012р. склала 3223 грн., що на 18,5% більше ніж у 2011р., але для суб'єктів господарювання є орієнтир, на який потрібно рівнятися, це рівень середньої заробітної плати по області.

Протягом 2012р. в м. Шахтарську проведено 42 засідання міської комісії з питань аналізу фінансового стану підприємств, погашення заборгованості по заробітній платі, забезпечення податкових та інших бюджетних надходжень, страхових внесків до пенсійного фонду та недопущення неплатоспроможності із запрошенням керівників 201 підприємства і суб’єктів господарювання (з урахуванням повторних заслуховувань).

Як результат роботи міської комісії:

- протягом 2012 року було погашено 22 млн. 557 тис. грн. заборгованості по заробітній платі (у тому числі заборгованість з поточної заробітної плати).

Заборгованість по заробітній платі сьогодні мають 2011 штатних працівників, що на 1000 працівників менше ніж на початок минулого року.

У місті працює Центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів. З дітьми з обмеженими можливостями здоров’я проводиться робота з соціальної, фізичної реабілітації, відповідно до призначень ЛКК, зазначених в індивідуальних програмах реабілітації дитини-інваліда.

В лікувально-профілактичних закладах міста забезпечено надання медичної допомоги на до госпітальному етапі бездомним особам та особам звільнених з місць позбавлення волі. Вживаються заходи для підвищення якості надання медичних послуг, посилення контролю за якістю медичної допомоги, лікарських засобів і виробів медичного призначення.

Управлінням праці та соціального захисту населення надається адресна соціальна допомога, шляхом індивідуального підходу до кожного громадянина, який звертається за допомогою, проводиться тісна співпраця по забезпеченню інвалідів та дітей-інвалідів технічними та іншими засобами реабілітації із заводами-виробниками та сервісним центром.  

Соціальними робітниками Територіального центру було виявлено 3001 особа, які перебувають у складних життєвих обставинах і потребують соціальних послуг. Фактично соціальними послугами охоплено 2099 осіб. Співвідношення цих показників складає 69,95%.

З метою своєчасного виявлення сімей, які опинились у складних життєвих обставинах та підвищення ефективності профілактичної роботи з ними, службою у справах дітей проведено семінар-нараду з працівниками навчальних закладів міста, лікувальних установ міста за участю працівників міліції. Питання про стан роботи з сім’ями, які опинились у складних життєвих обставинах та попередження жорстокого поводження з дітьми та координації роботи з даного напрямку, розглядувались на координаційній нараді у справах дітей, комісії з питань захисту прав дитини, дорадчій раді з питань попередження насильства в сім’ї, засіданнях служби у справах дітей.

Щоквартально проводиться засідання координаційної ради з питань сім’ї гендерної рівності демографічного розвитку та проти дії торгівлі людьми на яких розглядаються питання про взяття під соціальний супровід сімей з приводу насильства в сім’ї.

За минулий рік на відпочинок та оздоровлення до заміських дитячих оздоровчих таборів направлено 357 дитини пільгових категорій.

В місті організована робота по проведенню Благодійних акцій по ушануванню ветеранів, інвалідів війни та праці, дітей-інвалідів, непрацездатних громадян, осіб, які пережили голодомор в Україні. До свят - Дня захисника Вітчизни, 8 Березня, 9 Травня, Дня визволення Донбасу від німецько-фашистських загарбників, Дня скорботи, Дня людей похилого віку та Дня інвалідів, заохочувались до участі комерційні структури та підприємства міста, У 2012 році подовжена робота з надання безкоштовного гарячого харчування.

         Міським центром зайнятості протягом 2012 року одноразова допомога по безробіттю для зайняття підприємницькою діяльністю була виплачена 9 безробітним громадянам. Для клієнтів служби зайнятості постійно  проводяться семінари «Як розпочати свій бізнес», «Від бізнес –ідеї до власної справи» з метою орієнтації на підприємницьку діяльність. Професійна підготовка, перепідготовка та підвищення кваліфікації здійснюється за направленнями Шахтарського МЦЗ. Професійне навчання проводилось як шляхом організації стажування на робочих місцях під конкретні замовлення роботодавців та шляхом курсів цільового призначення так і шляхом навчання в навчальних закладах м.Донецька. Після проходження професійного навчання за направленням центру зайнятості всі громадяни працевлаштовані.

Переглядів: 1643 | Додав: trud | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
СТРІЧКА НОВИН

ВАЖЛИВО

Образец искового заявления по вопросу выплаты задолженности по заработной плате

Регіональна угода на 2011-2012р.

Решение исполкома  Шахтерского городского совета от 20.04.2011г. №175 «Об организации исполнения Регионального соглашения  в г.Шахтерске» и план график исполнения Регионального соглашения



Праздники сегодня
Увага! Інформація, розташована на даному сайті, призначена виключно для приватного використання в освітніх цілях і не може бути
завантажена/перенесена на інший комп'ютер. Ні власник сайту, ні хостинг-провайдер, ні будь-які інші фізичні або юридичні особи не
можуть нести жоден відповідальності за будь-яке використання матеріалів даного сайту. Зайшовши на сайт, Ви, як користувач, тим самим
підтверджуєте повну і беззастережну згоду зі всіма умовами використання.
Copyright MyCorp © 2024